YEŞİL BİR DOĞA İÇİN BİZ DE VARIZ!

Eyyüp Göncü Ortaokulunun "Okulumda Benimde Bir Dikili Ağacım Olsun" sloganıyla tarafımıza yapmış olduğu meydan okumaya "YEŞİL BİR DOĞA İÇİN BİZ DE VARIZ!" diyerek karşılık verdik. Osmanlı Ortaokulu olarak bahçemizde fidan dikebileceğimiz alanımız yoktu çünkü tamamına dikim yapılmıştı. Bahçe çevresi ise tamamen kayalık alandı. Bu nedenle “Oksijen atmosfere salındıktan sonra nereden salındığının bir önemi var mı?” diye düşündük. Orman Haftası ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün de birbirine yakın olması bize ilham verdi. Öncelikle tüm öğretmenlerimizin adına Çanakkale ağaçlandırma sahasına birer fidan bağışlayarak şehitlerimizin kanları ile sulanmış bu topraklarımızı yeniden canlandırmak ve onları onurlandırmak istedik. Daha sonra her sınıfımız adına Kilis ağaçlandırma alanına kök değerlerimizle adlandırdığımız fidanlarımızı bağışladık. Bunun yanında da sevdikleri unutmadık. Yine Kilis ağalandırma sahasına hem hayatta olanlar için hem de kaybettiğimiz yakınlarımız için fidan bağışında bulunduk. Toplam 113 fidan bağışı ile “Yeni Bir Doğa İçin Biz De Varız!” diyoruz. Eyyüp Göncü Ortaokulu ve Osmanlı ailesinin her bir üyesine sonsuz teşekkürler.

29.03.2024 46