PSİKOLOJİK DANIŞMA

03.03.2021 361

Osmanlı  Ortaokulu  Rehberlik Servisi  olarak amacımız, öğrencilerimizi fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönlerden desteklemektir. Bu bağlamda rehberlik servisi olarak, öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, güçlü-zayıf yönlerini keşfetmeleri, iletişim becerilerini geliştirmeleri, problem çözme, karar verme becerilerini geliştirmeleri, duygularını tanımaları-ifade edebilmeleri, akademik başarılarını arttırmaları, kariyer planlaması yapabilmeleri vb. hususlarında bireysel ya da grupla psikolojik danışma süreçleri gerçekleştirmekteyiz.

Osmanlı  Ortaokulu  Rehberlik Servisi  olarak psikolojik danışma süreçlerinde alanına uygun terapötik materyallerden, modern ve gelişimsel psikolojik yaklaşımlardan yararlanılmaktadır. Çözüm odaklı terapinin okullardaki etkililiği bilimsel araştırmalar ve somut örneklerle ortaya konduğundan bu yaklaşım benimsense de danışmaya gelen öğrencinin problem alanına göre farklı yaklaşımlarda kullanılabilmektedir.